Pametni sistemski hranilniki toplote CTC EcoZenith. Popoln sistem za ogrevanje objekta in sanitarne vode v eni sami napravi!

Sistemski hranilnik toplote CTC EcoZenith i250

Inovativen sistemski hranilnik za toplotne črpalke z barvnim zaslonom na dotik in EnergyFlex zasnovo v dveh različicah. Razvili smo novo notranjo enoto za toplotne črpalke CTC EcoZenith i250, ki je sedaj še učinkovitejša in enostavnejša za upravljanje ter v primerjavi s prejšnjim modelom CTC EcoEl omogoča dvojno kapaciteto sanitarne vode.

S preglednim in uporabniku prijaznim 4,3 palčnim barvnim zaslonom na dotik v slovenskem jeziku zlahka prilagajamo nastavitve ogrevanja prostorov in sanitarne vode ter spremljamo delovanje sistema.


Sistemski hranilnik CTC EcoZenith i250 v enem ohišju združuje vse naprave, ki jih je sicer potrebno namestiti v kotlovnici in nam tako prihrani dragocen prostor ter minimizira toplotne izgube.


Zasnova Energyflex vam omogoča priklop drugih dopolnilnih ogrevalnih virov in porabnikov, kot so toplovodni kamin in sončni kolektorji ali priklop bazena z izjemno inovativno rešitvijo priklopa kopalniških radiatorjev.CTC EcoZenith 250 je prilagodljiv sistemski hranilnik s 15 kW električne moči, ki v povezavi s toplotno črpalko CTC zemlja/voda CTC EcoPart ali zrak/voda CTC EcoAir predstavlja popoln ogrevalni sistem objekta za ogrevanje ogrevalnih krogotokov in sanitarne vode s popolno regulacijo, dodatnim električnim virom in celovitim krmiljenjem ogrevalnega sistema in toplotne črpalke.

Nova zasnova v primerjavi s predhodnim modelom omogoča bistveno izboljšano kapaciteto sanitarne vode brez nevarnosti nastanka legionele. Vgrajena patentirana vremensko vodena regulacija s krmiljenjem mešalnih ventilov radiatorskih ali talnih ogrevalnih krogotokov v eno ali dvocevnih sistemih zagotavlja enakomerno temperaturo objekta vso ogrevalno sezono.

 • Predpripravljen za priklop na toplotno črpalko
 • 4,3 palčni barvni zaslon na dotik
 • Z integriranim sistemom ogrevanja sanitarne vode
 • Energyflex zasnova omogoča popolno prilagodljivost za priklop drugih ogrevalnih virov
 • Na voljo v dveh različicah z dvema višinama: 1654 ali 1904 mm
 • Električni grelci z močjo do 15 kW (v korakih po 300W)
 • Vremensko vodena regulacija ogrevalnih krogov
 • Možnost nadzora in upravljanja prek SMS ali internetne povezave z aplikacijo CTC CONNECTTipi250Li250H
Koda624 09 27624 09 28
Dimenzije (v x š x g)mm1497/1654 x 595 x 6721748 /1904 x 595 x 672
Zahtevana višina stropamm16961925
Težakg167182
Prostorninal233
Izmenjevalnik sanitarne vodel5,7 (orebren cevni)
Maks delovni tlak / temp.bar/°C2,5 / 100
Električni podatki400V 3N~
Prikazovalnik na dotik4,3”
IP-razredIPX1
Električna močkW9+6(3)
Omejitev moči v stopnjahkW0,3 / stopnjo
Zaščita pred preobremenitvijoSerijsko vgrajena

Na voljo je širok nabor opcijskega pribora, npr. brezžični sobni senzor, daljinski nadzor prek SMS ali interneta z brezplačno aplikacijo CTC CONNECT za pametne telefone, tablice ali osebne računalnike ter integracija v sistem BMS za inteligentno upravljanje hiše.

Sistemski hranilnik toplote CTC EcoZenith i350

CTC EcoZenith i350 je nova notranja enota za povezavo toplotnih črpalk CTC v učinkovit celovit ogrevalni sistem objekta.

CTC EcoZenith i350 ima integriran hranilnik z izjemno učinkovito izolacijo in toplotno postajo za izdelavo sanitarne vode, ki proizvede kar 310l ogrete sanitarne vode, kar predstavlja najvišjo kapaciteto sanitarne vode v tem razredu.

Z vgrajenim dodatnim virom, regulacijo toplotne črpalke in celotnega ogrevalnega sistema z uporabniku prijaznim, 4.6” barvnim zaslonom na dotik z meniji v slovenskem jeziku, predstavlja odlično rešitev za priklop ene izmed naših toplotnih črpalk zrak/voda ali zemlja/voda v celovit ogrevalni sistem vašega objekta.CTC EcoZenith i350 je posebej zasnovan za izjemno učinkovito delovanje, primarno v povezavi z inverterskimi toplotnimi črpalkami zrak/voda, saj ogrevanje poteka direktno v ogrevalni sistem, brez pregrevanja hranilnika na višjo temperaturo, kar občutno poveča sezonski izkoristek delovanja, pri čemer je proizvajalec na edinstven in izjemno inovativen način rešil problem zaloge energije za odtaljevanje uparjalnika – ker ima naprava za sanitarno vodo vgrajen hranilnik, z energijo katerega sanitarno vodo izdelujemo preko ploščnega prenosnika, lahko energijo tega hranilnika uporabimo tudi pri odtaljevanju, kar pri klasičnem sistemu z bojlerjem ni izvedljivo. Na ta način zagotovimo izjemno hitre, tudi do desetkrat krajše cikle odtaljevanja kot pri konkurenčnih napravah in izjemno visoke sezonske izkoristke delovanja v razredu A+++. Ker energije za odtaljevanje ne odvzemamo iz ogrevalnega sistema, je naprava primerna tudi za priklop na radiatorske krogotoke. CTC EcoZenith i350 lahko priključimo na naslednje toplotne črpalke: CTC EcoAir 610M, 614M, 622M, CTC EcoAir 510M, 230V, CTC EcoAir 406-408 ali CTC EcoPart 406-412.

Zaradi EnergyFlex zasnove ga lahko učinkovito povežemo v sistem z dodatnimi hranilniki, solarnimi sistemi ali zunanjimi ogrevalnimi viri. Nanj lahko priključite tudi druge porabnike, kot je recimo ogrevanje bazena.

CTC EcoZenith i350 je na voljo v dveh različicah z različno višino: 1666 mm in 1924 mm. Poleg običajnega standardnega pribora ima naprava serijsko vgrajeno tudi ekspanzijsko posodo in varčno obtočno črpalko ogrevalnega sistema.

Sistemski hranilnik toplote CTC EcoZenith i550 Pro

REVOLUCIONARNA ZASNOVA OGREVALNEGA SISTEMA - Sistemski hranilnik CTC EcoZenith i550 Pro v enem ohišju združuje vse naprave, ki jih je sicer potrebno namestiti v kotlovnici in nam tako prihrani dragocen prostor ter minimizira toplotne izgube ob tem pa omogoča izjemno kapaciteto sanitarne vode za resnično zahtevne uporabnike!


Sistemski hranilnik za toplotne črpalke z barvnim zaslonom na dotik in EnergyFlex zasnovo za zahtevnejše uporabnike. Princip zasnove je enak kot pri manjšem EcoZenith i250, vendar večji volumen in najboljša možna izolacija na trgu omogočata priklop različnih dodatnih ogrevalnih naprav in porabnikov ter izjemno kapaciteto sanitarne vode, ki zadošča tudi zahtevnim poslovnim uporabnikom. Naprava lahko krmili več različnih toplotnih črpalk v kaskadi, različne dodatne vire (olje, peleti, drva, plin), omogoča priklop hranilnikov in bojlerjev za dodatni volumen, ima vgrajen solarni izmenjevalnik in krmiljenje za priklop sončnih kolektorjev ter podpira krmiljenje več ogrevalnih krogotokov in celo ogrevanje bazena. • Možnost priklopa do 3 različnih toplotnih črpalk v kaskadi
 • 4,3 palčni barvni zaslon na dotik
 • Z integriranim sistemom ogrevanja sanitarne vode velike kapacitete
 • Energyflex zasnova omogoča popolno prilagodljivost za priklop drugih ogrevalnih virov in porabnikov
 • Možnost priklopa in krmiljenja dodatnih hranilnikov in bojlerjev za večji volumen
 • Vgrajen izmenjevalnik in krmiljenje solarnega sistema
 • Električni grelci z močjo do 18 kW v korakih po 300W
 • Vremensko vodena regulacija ogrevalnih krogov
 • Možnost nadzora in upravljanja prek SMS ali internetne povezave z aplikacijo CTC CONNECT

S preglednim in uporabniku prijaznim 4,3 palčnim barvnim  zaslonom na dotik v slovenskem jeziku zlahka prilagajamo nastavitve ogrevanja prostorov in sanitarne vode ter spremljamo delovanje sistema.

Na voljo je širok nabor opcijskega pribora, npr. brezžični sobni senzor, daljinski nadzor prek SMS ali interneta z brezplačno aplikacijo CTC CONNECT za pametne telefone, tablice ali osebne računalnike ter integracija v sistem BMS za inteligentno upravljanje hiše.


Dimenzije brez izolacije (Š x G x V)mm750 x 950 x 1700
Dimenzije z izolacijo (Š x G x V )mm886 x 1067 x 1700
Težakg256
Razred IPIPX1
Izolacija (Poliuretan, PUR)mm90
Kapaciteta sanitarne vode (40°C, 22 l/min) Pri temperaturi hranilnika 55°C, ogrevanje z EA125l>600
Max. delovni tlakbar2,5
Max. delovni tlak izm. san. vodebar9
Padec tlaka pri pretoku 40 litrov/minbar0,7
Rebrasti izm. sanitarne vodem2 x 18,6
Rebrasti izm. cirkulacije sanitarne vodem0,6
Rebrasti solarni izmenjevalnikm10
Prostornina hranilnikal540
Električni podatk400V 3N
Velikost glavnih varovalkA16-36CTC ConnectHranilnik toplote CTC EcoZenith c530

Izjemno učinkovit hranilnik s toplotnimi izmenjevalci.


 • Hranilnik z vgrajenimi toplotnimi izmenjevalniki za ogrevanje sanitarne vode in sončno ogrevanje
 • Kapaciteta sanitarne vode s proti-legionelnim sistemom preko 600 litrov *
 • Uporaba solarnega sistema za ogrevanje sanitarne vode in dogrevanje prostorov
 • Možnost priklopa različnih ogrevalnih virov

EcoZenith, je edinstveno, skoraj revolucionarno, centralno vozlišče ogrevalnega sistema. EcoZenith vam omogoča sočasno kombinacijo priklopa različnih ogrevalnih virov, kot so zemeljska toplotna črpalka, zračna toplotna črpalka, solarni kolektorji, ter kotli na lesna in fosilna goriva.

Kljub svoji izjemni funkcionalnosti je tudi EcoZenith značilen predstavnik filozofije podjetja CTC, saj je njegova uporaba in namestitev povsem enostavna.

Hranilnik EcoZenith z vgrajenimi toplotnimi izmenjevalniki za solarno ogrevanje in ogrevanje sanitarne vode lahko priključimo na regulacijo tipa CTC EcoLogic ali regulacije kateregakoli drugega proizvajalca.


Dimenzije brez izolacije (Š x G x V)mm750 x 818 x 1700
Dimenzije z izolacijo (Š x G x V )mm886 x 935 x 1700
Težakg239
Izolacija (Poliuretan, PUR)mm90
Kapaciteta sanitarne vode (40°C, 22 l/min) Pri temperaturi hranilnika 55°C, ogrevanje z EA125l>600
Max. delovni tlakbar2,5
Max. delovni tlak izm. san. vodebar9
Padec tlaka pri pretoku 40 litrov/minbar0,7
Rebrasti izm. sanitarne vodem2 x 18,6
Rebrasti izm. cirkulacije sanitarne vodem0,6
Rebrasti solarni izmenjevalnikm10
Prostornina hranilnikal540
* Pri pretoku 22 litrov na minuto in vodi ogreti na 40°C, kadar sistem ogrevamo s toplotno črpalko EcoAir 415.


Dodatni hranilnik toplote CTC EcoZenith 510

EcoZenith 510 je zasnovan kot dodatni hranilnik za povezavo s sistemskimi hranilniki CTC, zato vgrajenih nobenih izmenjevalnikov. Zaradi zadostnega števila priključkov lahko v sistem učinkovito povežemo neomejeno število teh hranilnikov.

CTC dodatni hranilnik volumna 500 l z izjemno učinkovito izolacijo.

Kljub svoji izjemni funkcionalnosti je tudi EcoZenit značilen predstavnik filozofije podjetja CTC, saj je njegova uporaba in namestitev povsem enostavna.

EcoZenith je na voljo tudi v izvedbah kot popoln ogrevalni sistem z vgrajeno regulacijo in potopnimi električnimi grelci in vrgrajenimi izmenjevalci za ogrevanje sanitarne vode ter priklop na sončne sprejemnike ali pa kot hranilnik z vgrajenimi toplotnimi izmenjevalniki za solarno ogrevanje in ogrevanje sanitarne vode z možnostjo priklopa na regulacijo CTC EcoLogic EXT.


Dimenzije brez izolacije (Š x G x V)mm750 x 818 x 1700
Dimenzije z izolacijo (Š x G x V )mm886 x 935 x 1700
Težakg134
Izolacija (Poliuretan, PUR)mm90
Max. delovni tlakbar2,5
Max. delovni tlak izm. san. vodebar9
Prostornina hranilnikal555