Pametni sistemski hranilniki toplote CTC EcoZenith. Popoln sistem za ogrevanje objekta in sanitarne vode v eni sami napravi!

Sistemski hranilnik toplote CTC EcoZenith i255

Inovativen sistemski hranilnik za toplotne črpalke z barvnim zaslonom na dotik in EnergyFlex zasnovo v dveh različicah.

S preglednim in uporabniku prijaznim 4,3 palčnim barvnim zaslonom na dotik v slovenskem jeziku zlahka prilagajamo nastavitve ogrevanja prostorov in sanitarne vode ter spremljamo delovanje sistema. Integriran internetni vmesnik omogoča enostaven priklop na internet in krmiljenje tar nadzor sistema z aplikacijo myUplink s pametnega telefona, tablice ali osebnega računalnika.


Sistemski hranilnik CTC EcoZenith i255 v enem ohišju združuje vse naprave, ki jih je sicer potrebno namestiti v kotlovnici in nam tako prihrani dragocen prostor ter minimizira toplotne izgube.


Zasnova Energyflex vam omogoča priklop drugih dopolnilnih ogrevalnih virov in porabnikov, kot so toplovodni kamin in sončni kolektorji ali priklop bazena z izjemno inovativno rešitvijo priklopa kopalniških radiatorjev.CTC EcoZenith 255 je prilagodljiv sistemski hranilnik s 15 kW električne moči, ki v povezavi s toplotno črpalko CTC zemlja/voda CTC EcoPart ali zrak/voda CTC EcoAir predstavlja popoln ogrevalni sistem objekta za ogrevanje ogrevalnih krogotokov in sanitarne vode s popolno regulacijo, dodatnim električnim virom in celovitim krmiljenjem ogrevalnega sistema in toplotne črpalke.

Nova zasnova v primerjavi s predhodnim modelom omogoča bistveno izboljšano kapaciteto sanitarne vode brez nevarnosti nastanka legionele. Vgrajena patentirana vremensko vodena regulacija s krmiljenjem mešalnih ventilov radiatorskih ali talnih ogrevalnih krogotokov v eno ali dvocevnih sistemih zagotavlja enakomerno temperaturo objekta vso ogrevalno sezono.

 • Predpripravljen za priklop na toplotno črpalko
 • 4,3 palčni barvni zaslon na dotik
 • Z integriranim sistemom ogrevanja sanitarne vode
 • Energyflex zasnova omogoča popolno prilagodljivost za priklop drugih ogrevalnih virov
 • Na voljo v dveh različicah z dvema višinama: 1654 ali 1904 mm
 • Električni grelci z močjo do 15 kW (v korakih po 300W)
 • Vremensko vodena regulacija ogrevalnih krogov
 • Možnost nadzora in upravljanja prek SMS ali internetne povezave s pametnim telefonom, tablico ali osebnim računalnikom z aplikacijo myUplinkTip i255L
Koda 589500011
Dimenzije (v x š x g) mm 1497/1654 x 595 x 672
Zahtevana višina stropa mm 1696
Teža kg 167
Prostornina l 233
Izmenjevalnik sanitarne vode l 5,7 (orebren cevni)
Maks delovni tlak / temp. bar/°C 2,5 / 100
Električni podatki 400V 3N~
Prikazovalnik na dotik 4,3”
IP-razred IPX1
Električna moč kW 9+6(3)
Omejitev moči v stopnjah kW/°C 0,3
Tokovni nadzor Tokovni senzorji priloženi

Integriran internetni vmesnik omogoča priklop daljinskega nadzora prek interneta z aplikacijo myUplink za pametne telefone, tablice ali osebne računalnike.

Sistemski hranilnik toplote CTC EcoZenith i360

CTC EcoZenith i360 je nova notranja enota za povezavo toplotnih črpalk CTC v učinkovit celovit ogrevalni sistem objekta.

CTC EcoZenith i360 ima integriran hranilnik z izjemno učinkovito izolacijo in toplotno postajo za izdelavo sanitarne vode, ki proizvede kar 310l ogrete sanitarne vode, kar predstavlja najvišjo kapaciteto sanitarne vode v tem razredu.

Z vgrajenim dodatnim virom, regulacijo toplotne črpalke in celotnega ogrevalnega sistema z uporabniku prijaznim, 4.6” barvnim zaslonom na dotik z meniji v slovenskem jeziku, predstavlja odlično rešitev za priklop ene izmed naših toplotnih črpalk zrak/voda ali zemlja/voda v celovit ogrevalni sistem vašega objekta.CTC EcoZenith i360 je posebej zasnovan za izjemno učinkovito delovanje, primarno v povezavi z inverterskimi toplotnimi črpalkami zrak/voda, saj ogrevanje poteka direktno v ogrevalni sistem, brez pregrevanja hranilnika na višjo temperaturo, kar občutno poveča sezonski izkoristek delovanja, pri čemer je proizvajalec na edinstven in izjemno inovativen način rešil problem zaloge energije za odtaljevanje uparjalnika – ker ima naprava za sanitarno vodo vgrajen hranilnik, z energijo katerega sanitarno vodo izdelujemo preko ploščnega prenosnika, lahko energijo tega hranilnika uporabimo tudi pri odtaljevanju, kar pri klasičnem sistemu z bojlerjem ni izvedljivo. Na ta način zagotovimo izjemno hitre, tudi do desetkrat krajše cikle odtaljevanja kot pri konkurenčnih napravah in izjemno visoke sezonske izkoristke delovanja v razredu A+++. Ker energije za odtaljevanje ne odvzemamo iz ogrevalnega sistema, je naprava primerna tudi za priklop na radiatorske krogotoke. CTC EcoZenith i360 lahko priključimo na naslednje toplotne črpalke: CTC EcoAir 610M, 614M, 622M, CTC EcoAir 510M, 230V, CTC EcoAir 406-408 ali CTC EcoPart 406-412.

Zaradi EnergyFlex zasnove ga lahko učinkovito povežemo v sistem z dodatnimi hranilniki, solarnimi sistemi ali zunanjimi ogrevalnimi viri. Nanj lahko priključite tudi druge porabnike, kot je recimo ogrevanje bazena.

Integriran internetni vmesnik omogoča priklop daljinskega nadzora prek interneta z aplikacijo myUplink za pametne telefone, tablice ali osebne računalnike.

Sistemski hranilnik toplote CTC EcoZenith i555 Pro

REVOLUCIONARNA ZASNOVA OGREVALNEGA SISTEMA - Sistemski hranilnik CTC EcoZenith i555 Pro v enem ohišju združuje vse naprave, ki jih je sicer potrebno namestiti v kotlovnici in nam tako prihrani dragocen prostor ter minimizira toplotne izgube ob tem pa omogoča izjemno kapaciteto sanitarne vode za resnično zahtevne uporabnike!


Sistemski hranilnik za toplotne črpalke z barvnim zaslonom na dotik in EnergyFlex zasnovo za zahtevnejše uporabnike. Princip zasnove je enak kot pri manjšem EcoZenith i255, vendar večji volumen in najboljša možna izolacija na trgu omogočata priklop različnih dodatnih ogrevalnih naprav in porabnikov ter izjemno kapaciteto sanitarne vode, ki zadošča tudi zahtevnim poslovnim uporabnikom. Naprava lahko krmili več različnih toplotnih črpalk v kaskadi, različne dodatne vire (olje, peleti, drva, plin), omogoča priklop hranilnikov in bojlerjev za dodatni volumen, ima vgrajen solarni izmenjevalnik in krmiljenje za priklop sončnih kolektorjev ter podpira krmiljenje več ogrevalnih krogotokov in celo ogrevanje bazena. • Možnost priklopa do 3 različnih toplotnih črpalk v kaskadi
 • 4,3 palčni barvni zaslon na dotik z integriranim internetnim vmesnikom
 • Z integriranim sistemom ogrevanja sanitarne vode velike kapacitete
 • Energyflex zasnova omogoča popolno prilagodljivost za priklop drugih ogrevalnih virov in porabnikov
 • Možnost priklopa in krmiljenja dodatnih hranilnikov in bojlerjev za večji volumen
 • Vgrajen izmenjevalnik in krmiljenje solarnega sistema
 • Električni grelci z močjo do 18 kW v korakih po 300W
 • Vremensko vodena regulacija ogrevalnih krogov
 • Možnost internetne povezave in nadzora tet upravljanja prek pametnega telefona, tablice ali osebnega računalnika z aplikacijo myUplink

S preglednim in uporabniku prijaznim 4,3 palčnim barvnim zaslonom na dotik v slovenskem jeziku zlahka prilagajamo nastavitve ogrevanja prostorov in sanitarne vode ter spremljamo delovanje sistema.

Na voljo je širok nabor opcijskega pribora, npr. brezžični sobni senzor, daljinski nadzor prek SMS ter integracija v sistem BMS za inteligentno upravljanje hiše.


Dimenzije brez izolacije (Š x G x V) mm 750 x 950 x 1700
Dimenzije z izolacijo (Š x G x V ) mm 886 x 1067 x 1700
Teža kg 256
Razred IP IPX1
Izolacija (Poliuretan, PUR) mm 90
Kapaciteta sanitarne vode (40°C, 22 l/min) Pri temperaturi hranilnika 55°C, ogrevanje z EA125 l >600
Max. delovni tlak bar 2,5
Max. delovni tlak izm. san. vode bar 9
Padec tlaka pri pretoku 40 litrov/min bar 0,7
Rebrasti izm. sanitarne vode m 2 x 18,6
Rebrasti izm. cirkulacije sanitarne vode m 0,6
Rebrasti solarni izmenjevalnik m 10
Prostornina hranilnika l 540
Električni podatk 400V 3N
Velikost glavnih varovalk A 16-36