Kotli na pelete švedske kvalitete.

Trend razvoja kotlov na lesno biomaso narekuje tudi švedsko podjetje CTC , ki v svojih proizvodih združujejo kakovostne materiale, kvalitetno izdelavo in inovativne tehnične lastnosti že od leta 1923.

Kotel na pelete CTC ECOFLEX

CTC EcoFlex je nova generacija kotlov, ki je opremljena z vgrajenim gorilnikom peletov. Ogrevanje s peleti je zelo podobno ogrevanju na olje, razlika je le v tem, da pri izgorevanju trdih goriv nastaja določena količina pepela, ki ga je potrebno občasno odstraniti, da preprečimo znižanje izkoristka ali motnje v delovanju kotla.

Kotli so konstruirani tako, da izpolnjuje najvišje zahteve za zanesljivost, udobje in varnost. Zaradi visoke vsebnosti vode v kotlu ne potrebujete nobenega dodatnega hranilnika vode. Z vgrajeno vremensko vodeno regulacijo krmilite ogrevalne krogotoke vašega objekta, opcijsko je mogoč tudi priklop katerekoli izmed toplotnih črpalk družine CTC EcoAir.

CTC EcoFlex je moderna in zelo učinkovita peletna enota. Zaradi izredno dobrega izgorevanja in odlične toplotne izolacije je izkoristek kotla zelo visok, istočasno pa je mogoče okolju škodljive emisije vzdrževati na izredno nizkem nivoju.

Kotel je opremjen z avtomatskim ali ročnim načinom vžiga. Naprava je že tovarniško programirana z dvema vžigalnima programoma, kar je odvisno od tega, ali kotel poženete v izklopljenem stanju ali v delovanju.

CTC EcoFlex s transportnim sistemom deluje popolnoma avtomatsko zaradi tristopenjske krmilne regulacije. V gorilniku nastaja uravnotežena mešanica goriva in zraka, ki omogoča ekonomično izgorevanje.

 • Okolju prijazen kot kotel na drva in udoben kot kotel na olje, za kar je upravljanje z njim pravi užitek.
 • Najboljša možna varna uporaba na pelete.
 • Vgrajeni predal zagotavlja dolge čistilne intervale.
 • Avtomatsko polnjenje peletov.
 • Na razpolago imate tudi zalogovnik z avtomatskim doziranjem peletov.
 • Usklajena, od vremenskih pogojev odvisna in udobna regulacija CTC
 • Dolge, vertikalne dimne poti s tremi vleki za najboljši izkoristek.
 • Masivna toplotna izolacija za najnižje toplotne izgube.
 • Opcijska vgradnja potopnega elektro grelca zagotavlja avtonomijo delovanja tudi, ko nam zmanjka peletov 

Moč kotlakW5 - 20
Dopustni delovni tlakbar2,5
Max delavna temeratura0C110
Količina vodel150
Težakg265
Dimenzije V x Š x Gmm1350 x 600 x 800
Električni podatki 400V / 3N≈RUSSEX - OČISTITE KOTEL IN DIMNIK...

Pri sežiganju kuriv, bodisi so to premog, drva, lesni odpadki, smeti, kurilna olja, mazut in drugo, se namreč srečujemo s problemi, kot so:
 • Prevelike količine pepela in s tem prekoračene emisije dimnih plinov v ozračje (NOx, SO2, SO3, CO, CO2)
 • Pojav oblog in korozije v samih sežigalnih napravah – sistemih, kotlovnicah,...
 • Zaradi oblog zmanjšan toplotni efekt izgorevalnega sistema, večja poraba goriva
 • Možni požari zaradi vžigov oblog v izgorevalnem sistemu, dimnih ceveh itd...
 • Negativni vpliv na zdravje delovnega osebja v termoelektrarnah, toplarnah kot tudi na samo prebivalstvo
 • Nastajanje in tvorjenje mulja ter korozije v rezervoarjih za tekoča kuriva

REŠITEV JE ... RUSSEX - katalizator izgorevanja


Iz našega asortimana, Vam nudimo vrsto specialnih aditivov oz. katalizatorjev za popolnejše in kvalitetnejše izgorevanje različnih vrst kuriv. Uporabniki so predvsem majhne individualne kurilnice, industrijske - enegetske kotlovnice, toplarne, termoelektrarne, sežigalnice, ...

Seveda se znanost in praksa trudita, da omenjene probleme omejita oz. zmanjšujeta s ciljem, da se doseže najučinkovitejše delovanje sistemov. Velik poudarek se daje proizvodnji energije (čimveč / čim ceneje / boljše)- obenem pa z minimalnim onesnaževanjem okolja. To lahko dosegamo poleg vse modernejše tehnologije sežiganja tudi s kemijskimi pripomočki – aditivi oz. katalizatorji. Njihov koristen učinek je poznan že iz 60-tih let prejšnjega stoletja. V vseh teh letih se je znanje in izkušnje, ki ga je imela stroka, poglobilo in katalizatorji so postali dostopni za uporabo v različnih ogrevalnih sistemih.

Katalizatorji so v bistvu različne kemične prvine ali spojine, ki sodelujejo v kemični reakciji, vendar ne prehajajo v končni rezultat reakcije. Kemično reakcijo samo pričenjajo in pospešujejo oz. s svojim učinkovanjem omogočajo njen potek.

Izgorevanje je prav tako kemična reakcija, kjer lahko s pomočjo katalizatorjev omogočamo popolnejše oziroma »čistejše« izgorevanje.