Prostostoječi toplovodni kamini za dogrevanje objekta


Toplovodni kamini Aquaflam imajo vgrajene številne nadstandardne elemente. Inovativno izdelan pribor je zasnovan tako, da omogoča čim lažje vzdrževanje in upravljanje. Pazljivo izbrani materiali zagotavljajo najvišjo kvaliteto in učinkovitost.


Sistem Eko-Air-In

Ta sistem nam omogoča dovajanje vsega zunanjega zraka za izgorevanje direktno v izgorevalno komoro. Tako lahko celoten izgorevalni proces reguliramo z enim vzvodom. Eko-Air-In tudi preprečuje eksplozijo plinov v komori in skrbi za nenehno dovajanje svežega zraka. Tak inovativen pristop nam zagotavlja izjemno učinkovitost izgorevanja in do 40% manjšo porabo goriva ob tem pa še minimalne količine pepela. Eko-Air-In sistem je rezultat dolgotrajnih raziskav in trdega dela strokovnjakov podjetja HS FLAMINGO in je že požel številna priznanja v stroki. Toplovodni kaminski vložki AQUAFLAM imajo na voljo tri tipe regulacij dovodnega zraka. Pri ročni regulaciji dovod zraka krmilimo ročno z vzvodom. Naslednji tip regulacije je osnovna elektronska regulacija, ki se napaja preko običajnega baterijskega vložka, kjer krmilimo odpiranje in zapiranje lopute s potenciometrom. Tretji način je krmiljenje s popolnoma avtomatiziranim mikroprocesorskim panelom z digitalnim uporabniškim vmesnikom.

Serijsko vgrajena zaščita proti pregrevanju

V primeru, ko temperatura v sistemu naraste in obstaja nevarnost pregretja, lahko to povzroči znaten dvig tlaka v vodnem plašču kamina. Če želimo preprečiti poškodbo, moramo zagotoviti, da do pregretja vode v vodnem vsebniku kamina ne more priti. To lahko preprečimo z varnostnim ventilom, varnostnim cevnim toplotnim izmenjevalnikom preko katerega spustimo vodo iz vodovodnega omrežja, ki ohladi kotlovno vodo in nato odteče v kanalizacijo. Če je dovod hladne vode odvisen od elektrike, priporočamo tudi namestitev sistema brezprekinitvenega napajanja (UPS).

Serijsko vgrajena zaščita proti eksploziji dimnih plinov

Tudi ko je loputa dovodnega zraka v povsem zaprtem položaju, sistem še vedno prepušča določeno količino terciarnega zraka. To učinkovito preprečuje možnost eksplozije nakopičenih dimnih plinov.

Serijsko vgrajena zaščita pred pregrevanjem kotlovne vode v vodnem plašču kamina

Takoj, ko tipalo zazna povišanje temperature kotlovne vode, bo sistem z avtomatsko motorno loputo zaprl dovod zraka v kamin in s tem zmanjšal izgorevanje na minimalno vrednost.
*Na voljo le pri modelih z osnovno elektronsko (OR) in avtomatsko mikroprocesorsko regulacijo (AR).
Samostoječi toplovodni kamin Aquaflame

Ker skrbimo za varnost naših strank, ima vsak kaminski vložek serijsko vgrajeno termično zaščito, oziroma zaščitni cevni toplotni izmenjevalnik, poleg tega pa kupcem nudimo tudi možnost nakupa naprave, opremljene z avtomatsko mikroprocesorsko ali osnovno elektronsko regulacijo, ki zagotavljata dodatno varnost s pripiranjem lopute dovodnega zraka ob pregrevanju in konstanten pretok terciarnega zraka, ki preprečuje zbiranje plinov v izgorevalni komori.


Samostoječi kamini Aquaflame ustrezajo najstrožjim evropskim standardom.


  • Sekundarno izgorevanje (posebna kanala sekundarnega in terciarnega zraka zagotavljata popolno izgorevanje plinov in čisto steklo)
  • Oblivanje stekla s pred-ogretim zrakom
  • Temperaturno odporno kaljeno steklo
  • Dovod primarnega zraka (osnovni zračni kanal nam ob pričetku kurjenja pod rešetko dovaja potrebni zrak)
  • Predal za pepel (omogoča hitro in enostavno čiščenje)
  • Tehnologija izgorevanja brez oblog (ker ni oblog, je prenos toplote v kotlovno vodo bistveno učinkovitejši)
  • Možnost hidravličnega priklopa kotlovnega telesa z leve ali desne strani
  • Termično varovalo standardno vgrajeno pri vseh tipih
  • 2 tulca za vstavitev tipal
  • Dovod zunanjega zraka (tehnologija Eko-Air-In zagotavlja dovajanje primarnega, sekundarnega in terciarnega zraka iz enega zajema)